Interesele sale constau în cercetare diferitor moduri a reţelelor şi sistemelor electrice şi, în special, a modurilor asimetrice staţionare, precum si celor electromagnetice tranzitorii, luând in consideraţie şi diverse dispozitive tip transformator, inclusiv cu scheme speciale de conectare a înfăşurărilor, de exemplu, transformatoare de reglare a fazei cu transformatoarele adăugătoare tip buster. O mare atenţie se acordă dezvoltării unei metodologii de modelare a dispozitivelor transformatoare trifazate bazate pe parametrii de catalog a transformatorului, care conţin date nominale şi tensiuni de scurtcircuit ale înfăşurărilor, care pot fi uşor obţinute şi prin măsurări pe un transformator existent. La studiile respective s-au utilizat atât programe existente, cât şi programe dezvoltate de cine-stătător. În studiul proceselor electromagnetice tranzitorie în lini de transmitere a puterii cu transformatoare cu decalaj de fază, a fost utilizat binecunoscutul program din Canada-SUA pentru calcularea modurilor tranzitorie electromagnetice EMTP (ATP), pentru care s-a obţinut o licenţă de utilizator oficial.
Pentru a calcula modurile de funcţionare asimetrice ale porţiunii reţelei electrice cu dispozitive transformatoare, a fost elaborat un program cu folosirea limbajului Fortran, care permite calcularea practic orice modurilor asimetrice pentru porţiunea reţelei, care conţine grupuri trifazate de dispozitive transformatoare cu scheme de conectare arbitrare pentru reţele cu dimensiuni de până la 300 de noduri şi ramuri. Pot fi simulate diferite dispozitive de transformare, inclusiv autotransformatoare, care conţin transformatoare adăugătoare pentru reglarea longitudinala şi transversala a tensiunii, transformatoare cu decalaj de faze şi, în general, dispozitive de transformare cu orice scheme de conectare a înfăşurărilor, cu condiţia implementării lor ca un grup trifazat de transformatoare monofazate. Pot fi luate în considerare asimetriile cauzate de tensiunile de alimentare, parametrii de faze inegali, poziţiile diferite ale dispozitivelor de reglare sub sarcina în faze, precum şi orice asimetrii de natură schematica – rupturi de faze, scurtcircuite şi orice combinaţie a acestora. De menţionat, ca programul elaborat este folosit în serviciul de protecţie în sistemul energetic „Dneproenergo” in Ucraina. Modelele dezvoltate au fost, de asemenea, utilizate pentru a studia o serie de dispozitive transformatoare pentru asigurarea o legătura flexibilă între sistemele energetice de curent alternativ. Pe parcurs, au fost cercetate opţiunile posibile pentru dispozitive fără transformatoare de asigura legătura flexibilă intre sistemele energetice .
Recent, s-a acordat multă atenţie dezvoltării pe baza pachetului binecunoscut MATLAB modelelor de dispozitive transformatoare trifazate cu trei coloane pentru orice scheme de conectare a înfăşurărilor, inclusiv cele care oferă reglarea decalajului de fază între sistemele de tensiune de alimentare şi ieşire. Modelele permit considerarea a cuplării electromagnetice a înfăşurărilor situate pe diferite coloane în baza parametrilor transformatorului pentru secvenţa zero, ceea ce face posibilă evaluarea comportamentului dispozitivelor cu trei tije în moduri asimetrice care este diferit de grupele trifazate ale transformatoarelor monofazate.
Astfel de modele pot fi utilizate pentru a calcula şi studia modurile de operare asimetrice ale dispozitivelor de tip FACTs, care sunt din ce în ce mai utilizate în sistemele de alimentare moderne. În acest domeniu de cercetare au fost publicate peste 130 de lucrări, principalele rezultate sunt prezentate sub formă de articole şi rapoarte şi sunt publicate în reviste de specialitate şi în cadrul conferinţelor internaţionale. Aproximativ 20 de certificate de drept de autor şi brevete sunt eliberate pentru unele invenţii, care sunt de asemenea enumerate în lista lucrărilor publicate.
Descarcă Lista publicațiilor