Media
EU4Energy Policy Forum- "Sustainable Transport"
22.11.2023

În perioada 21-22 noiembrie, 2023, la Tbilisi, Georgia, s-a desfăşurat Forumul „EU4Energy Policy Forum: Sustainable Transport”. Republica Moldova a fost reprezentată de o echipă formată din reprezentanţi ai  Institutului de Energetică al UTM, Ministerul Energiei, Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Ministerul Mediului, Biroul Naţional de Statistică, primăria Chişinău, manageri de proiecte pe energie şi transport şi reprezentaţi ai Societăţii Obşteşti dedicate promovării transportului verde.

În cadrul evenimentului au fost prezentate și puse în discuții politici şi instrumente dedicate dezvoltării sustenabile a transportului, atât la nivel naţional, cât şi la nivel de municipiu. O sesiune specială a fost dedicată promovării şi dezvoltării transportului electric eficient energetic.

Experţii din Republica Moldova au prezentat proiectele pe mobilitate urbană realizate cu succes, proiectele inovaţionale implementate la nivel de municipiu, la fel au fost prezentate planurile de viitor pentru dezvoltarea transportului ecologic şi sporirea securităţii la trafic. Pe parcursul desfășurării forumului, experții din Republica Moldova au fost implicați în mai multe discuţii şi intervenţii privind informaţiile prezentate atât de experţii naționali, cît și internaţionali.

Scopul evenimentului a fost de a identifica cele mai bune soluţii şi practici pentru decarbonizarea sectorului de transport, sporirea mobilității prin sisteme eficiente, durabile și sigure la trafic, dar şi trecerea la alte tipuri de carburanți prietenoși mediului.

Categorie: